Kuka olen?

Olen sopivasti nörtti ja hivenen esteetikko, tavoitteellisesti ajatteleva humanisti.

Minun ensisijainen tavoitteeni on tuoda sinun viestisi esille sinun omalla äänelläsi ja sinun näköisenäsi. En tee sivustoja, jotka ovat keskenään samannäköisiä, vaan jokainen sivusto on yksilö ja sellaiseksi myös suunniteltu ja toteutettu.

Riitta Korpipää

pitkä kokemus

Verkkosivustoja olen suunnitellut ja rakentanut yli 20 vuoden ajan: pieniä ja suuria verkkopalveluja, valtakunnallisten brändien sivustoja (mm. Akateeminen Kirjakauppa), julkisia verkkopalveluja (Evankelis-luterilainen kirkko, Helsingin kauppakorkeakoulu) ja vuodesta 2009 alkaen WordPressillä reilusti yli 200 sivustoa.

Olen koulutukseltani VTM, työkokemukseni on kuitenkin myynnin, markkinoinnin ja viestinnän parissa, keskittyen pitkään jo digitaaliseen viestintään.

Vahvuuksiani ovat vahva visuaalinen silmä, keskenään erilaisten yritysten tarpeiden ja resurssien tuntemus, pienen yrityksen ja yhteisön arjen ymmärrys, selkokielisyys silloinkin kun asiat ovat hyvin teknisiä sekä tarkkuus ja sinnikkyys.

miksi oma yritys?

Perustin oman yritykseni, digitoimisto ACQUAn vuonna 2017. Halusin keskittyä pienyrittäjien verkkosivustoihin ja heidän digiviestintänsä auttamiseen. Suurissa projekteissa sain tarpeekseni suurista digitoimistoista, jotka olivat valmiit pyytämään ison palkkion, mutta lopputulos oli korkeintaan siihen suuntaan. Koen, että pienelläkin yrityksellä on oikeus saada kelpo sivusto kohtuuhinnalla ja siten, ettei pelkkä alkukahvittelu ja ideointi maksa jo tuhansia euroja. Ja siten, ettei asiakkaan tarvitse tulla kimuranttisen digipuheen lannistamaksi.

Vaikka olen yksinyrittäjä ja yhden naisen digitoimisto, toimin verkostomaisesti graafikkojen, copywritereiden ja WordPress-ammattilaisten kanssa. Verkostoissa on voimaa.

 

Pienyrittäjän laadukas verkkosivusto
Riitta Korpipää | Ammattitaitoa ja näkemystä

mitä tuon pöytään?

WordPress on minulle tuttu vuodesta 2009. Työvälineinäni sivustorakentamisessa ovat Elementor Pro ja Beaver Builder Pro, näiden ohella olen paneutunut laajaan joukkoon muita ohjelmia, tärkeimpinä WooCommerce (verkkokaupat) ja LearnDash (verkkokurssit). Ymmärrän myös palvelinten ja domainien päälle.

Tuen sinua sivuston rakentamisessa alusta loppuun ja minulta saa kysyä aivan mitä tahansa, ei ole olemassa "tyhmiä kysymyksiä". Kuuntelen tarkasti toiveesi sivustosi tavoitteista, sisällöistä, toiminnallisuuksista ja graafisesta ilmeestä. Yhdessä rakennamme sivuston, joka vastaa tarpeisiisi ja on sinulle mieluinen.

Minulla on taustaa myös myynnissä, markkinoinnissa ja yrityksen johtamisessa pitkältä ajalta, joten saat minusta hyvän sparrauskaverin pohtimaan tavoitteitasi. Minulle on tärkeää ymmärtää mitä teet, miksi ja mitkä ovat tavoitteesi.

mistä kaikki alkoi?

Olen miettinyt sitä miten ja miksi ajauduin verkkosivustoja rakentamaan ja olen päätynyt siihen, että lapsuutta on syyttäminen. Muistan harrastaneeni merkittävän laajaa "leikkaa, liimaa & piirtele" -toimintaa aina syntymäpäiväkorteista erilaisiin laajempiin kuvituksiin esimerkiksi elokuvatähtien saavutuksista (mm. Anouk Aimée, Lee Remick).

Harhauduin tältä polultani yhteiskuntatieteisiin ja kirja-alalle, mutta löysin itseni 1990-luvulla tuijottamasta mustalla tietokoneen ruudulla yksinäisenä vilkkuvaa kursoria miettien mitä laitteella voisi tehdä. Verkkosivustojen näprääminen alkoi heti kun World Wide Web avattiin ja ensimmäinen sivustoni oli vaatimattomasti Akateemisen Kirjakaupan sivusto akateeminen.com (ei kovin kaunis, mutta ajoi asiansa, luulisin).

Riitta pienenä tyttönä.
Kuvassa mietin optimistisena tulevaa uraani sivustosuunnittelijana.