Pikaopas LearnDash-kurssin perustamiseen

LearnDash-kurssin perustamisen pikaopas! Näin pääset alkuun.

LearnDash on suosittu maksullinen ja vuosilisensoitu WordPress-lisäosa, jota käytetään verkkokurssien luomiseen. Tässä sinulle hyvin kevyt pikaopas LearnDash-kurssin perustamiseen!

  1. Asenna ja aktivoi LearnDash-lisäosa WordPress-sivustollesi.
  2. Luo uusi kurssi (course): Luo uusi kurssi valitsemalla LearnDash LMS > Kurssit > Lisää uusi. Täytä kurssin otsikko ja kuvaus ja lisää kaikki kurssin kannalta olennaiset tiedot, jotka haluat sisällyttää kurssille.
  3. Luo oppitunteja/moduuleja (lesson): LearnDash-tunnit ovat kurssin rakennuspalikoita. Voit luoda oppitunnin valitsemalla LearnDash LMS > Oppitunnit > Lisää uusi. Täytä oppitunnin otsikko ja kuvaus ja lisää kaikki oppitunnille haluamasi sisältö, kuten teksti, kuvat tai videot.
  4. Järjestä oppitunnit aiheisiin (topic): Aiheet ovat oppituntien ryhmiä, jotka voidaan järjestää osioihin. Voit luoda aiheen valitsemalla LearnDash LMS > Aiheet > Lisää uusi. Täytä aiheen otsikko ja kuvaus ja lisää kaikki aiheeseen sisällytettävät olennaiset tiedot. Usein riittää se, että käytössä on vain oppituntitaso, järjestäminen aiheisiin on valinnanvaraista. Pidä kurssin rakenne yksinkertaisena!
  5. Lisää testejä (quiz): Testit ovat hyvä tapa testata opiskelijoiden tietoja ja ymmärrystä kurssista. Voit luoda testin valitsemalla LearnDash LMS > Testit > Lisää uusi. Täytä testin otsikko ja kuvaus ja lisää kysymyksiä testiin.
  6. Määritä oppitunnit ja testit kurssille: Kun olet luonut oppitunnit ja testit, voit yhdistää ne kurssiisi. Siirry LearnDash LMS > Kurssit > Muokkaa ja lisää kurssille oppitunteja ja testejä.
  7. Määritä kurssien käyttöoikeudet: LearnDash tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kursseille pääsyn hallintaan, kuten alku- ja loppupäivän asettaminen tai pääsyn rajoittaminen tiettyihin käyttäjiin. Voit määrittää käyttäjien oikeudet valitsemalla LearnDash LMS > Kurssit > Muokkaa ja käyttämällä Kurssin pääsyasetukset (Access Settings) -osiota.
  8. Julkaise kurssisi: Kun olet määrittänyt kurssisi, voit julkaista sen. Mene LearnDash LMS > Kurssit > Muokkaa ja käytä Julkaise-painiketta, jotta kurssi on opiskelijoiden käytettävissä.

Nämä ovat LearnDash-kurssin perustamisvaiheet ykisnkertaistetussa muodossaan. Pidä mielessä, että tarkka prosessi voi vaihdella hieman omien asetustesi ja vaatimuksiesi mukaan. LearnDash on hyvin monipuolinen ohjelma, joka taipuu erittäin moneen tarpeeseen ja jonka käyttöönotossa on tärkeää se, että sinulla on etukäteen suunniteltuna tarkasti minkälaisen kurssin haluat tehdä ja miten haluat käyttäjiesi sitä suorittavan.

Jos haluat tukea LearnDash-kurssisi kanssa tai haluat rakentaa oman verkkokurssisivuston, olen yhteydessä minuun riitta@acqua.fi tai jätä tarjouspyyntö!