Videon upottaminen WordPress-sivuston artikkeliin

Pidä sivustosi kevyenä ja tuo videosisältösi aina YouTubesta tai vastaavasta palvelusta. Lue ohje, miten se onnistuu.

Videon upottaminen WordPress-sivuston artikkeliin (blogiin) on sinällään varsin yksinkertainen temppu, mutta muutama asia kannattaa ottaa huomioon, ennen kuin alat latailemaan sivustollesi videotiedostoja. Tämä ohje koskee WP:n Classic-editoria.

Minne tallennat videon?

Koska videotiedostot ovat kovin suuria (useiden megatavujen kokoisia), älä koskaan tallenna videota oman sivustosi mediatiedostoihin. Tai voit toki tehdä näin, mutta pidä mielessä että tällöin videotiedosto hidastaa sivustoasi kuin myös sen sivun latautumista, minne video on lisätty.

On suositeltavaa ladata video ensin esimerkiksi YouTubeen tai Vimeoon. YouTube on suosittu myös hakukoneena, joten videoittesi näkyvyys siellä markkinoi samalla myös sivustoasi. YouTube-kanavan luominen ei siis ole muutenkaan huono idea. Voit lukea ohjeita kanavan luomisesta täältä.

Jos videoiden yksityisyys on puolestaan tärkeää, Vimeo on siihen erinomainen valinta. Vimeossa voit säädellä videon näkyvyyttä erittäin yksityiskohtaisesti. Voit esimerkiksi rajoittaa videon näkyvyyden vain tiettyihin domaineihin, jolloin videosisältösi ei kuka tahansa pääse jakamaan sellaisenaan. Tutustu Vimeon hinnoitteluun täällä (pääset liikkeelle 6 eurolla kuukaudessa, hintatieto 05/2022).

Videon upottaminen WordPress-sivuston artikkeliin

Kun olet lisännyt videon valitsemaasi palveluun, kopioi julkaisun jako-osoite (URL). Lisääminen on sen jälkeen hyvin helppoa.

  1. Mene WP:n ohjausnäkymässä siihen artikkeliin, mihin haluat upottaa videon.
  2. Klikkaa kursorilla paikkaa, mihin haluat videon sijoittaa.
  3. Klikkaa tekstieditorin ylälaidassa painiketta ”Lisää media”.
  4. Täytä URL-osoite kohtaan Toiminnot > URL-osoitteesta. Ja lopuksi Tallenna.

Tämän tehtyäsi video pienen odottelun jälkeen ilmestyy artikkeliisi. Aivan kuten tämä tässä alla (tärkeää asiaa). Julkaise tai tallenna artikkelisi. Valmista!

Piece of cake!

Vaihtoehtoisesti voit poimia videon upotuskoodin (iframe) ja sijoittaa koodipätkän tekstieditorissa Teksti-välilehdellä haluamaasi paikkaan. Muista tallentaa.